zondag 16 september 2007

De hond als accessoire


Hoewel de meeste Newyorkers zeer kleinbehuisd zijn, schrikken ze er niet voor terug om een huisdier te nemen. Sterker nog, het hebben van een hond lijkt haast een statussymbool. Ik weet niet of de regel ‘hoe groter de hond, hoe groter het huis van het baasje’ opgaat, maar opvallend is wel dat de meeste honden in New York piepkleine beestjes zijn. Eén keer zag ik een man wandelen met twee Deense dogs zo groot als kalveren; die zal wel gigantisch wonen. Maar de meeste honden zijn dus mini.
Bij het minihondje hoort meestal een broodmager meisje in een duur flodderjurkje en met een grote zonnebril vol glitters op. Uiteraard draagt het dier een jasje gemaakt van dezelfde stof als het jurkje van baasje en zit er een strikje in het gecoiffeerde hondenhaar. Dergelijke hondjes worden gedragen bij wijze van handtas, als levend accessoire. Of ze trippelen aan een lange lijn voor baasje uit.
Je kunt zo’n hondje kopen in de dierenwinkel, waar puppy’s in de krappe etalages schattig zitten te wezen. En als het baasje daar dan toch is, kan ie meteen ook een zak vegetarisch hondenvoer aanschaffen. Of een hondenspeeltje in de vorm van George Bush. Heb je geen tijd om je viervoeter uit te laten, dan huur je iemand in om dat voor je te doen, net zoals zwarte vrouwen veelvuldig worden ingehuurd om de witte kindertjes uit te laten. Of je stalt hem in de hondencrèche.
Een hondenleven lijkt hier zo gek nog niet.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ha MJ,

Het lijkt wel of je in een amalgaam van Amerikaanse tv-series en het computerspelletje Super Mario verzeild bent geraakt, met al die airco's op de vensterbank en Italiaanse huisbazen en loodgieters (of zijn die ook Pools in New York?).

Hoe bevalt de omgang met de Amerikaanse stedelingen? Zijn ze vooral voorkomend, onverschillig of onbeschoft?

Aan de "prettige dag verder" zijn wij Nederlanders inmiddels wel gewend... maar dat iedereen steeds wil weten "how you are doing" werd mij in Chicago op een gegeven moment teveel.

Ik hoop dat je het verder een beetje droog houdt!
Heel veel plezier en mooie indrukken gewenst.

Nice talking to you!
Angèle

Anoniem zei

Hey Josie,
Leuk om je blog te zien! Alleen, het geeft me gewoon meer zin om daar te zijn, ik moet er echt naartoe gaan!

Hoop dat je "date" ;-) goed loopt vandaag, amuseer je nog en hou je droog!
xx
G